Varivo od heljde i brokule

Karolina Benasić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od heljde i brokule. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica zime!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 šalica nasjeckane Hokkaido buče (ili mrkve )
  • 1 šalica nasjeckanih šampinjona
  • 1 šalica heljde
  • 1 šalica brokule
  • 2 žlice palminog ulja
  • 1 žličica aru praha
  • ½ žličice suhog timijana
  • ½ žličice morske soli sa začinskim biljem
  • prstohvat kajenskog papra
  • 1 žlica svježeg peršina

Priprema:

  1. Heljdu skuhaj u vodi, ali ne do kraja. Isperi je i ocijedi.
  2. Zagrij ulje i prži nasjeckani luk i buču (mrkvu). Dodaj šampinjone i još malo prži.
  3. Dodaj heljdu i češnjak. Čim češnjak zamiriše, zalij s oko litrom vode.
  4. Posoli i popapri. Dodaj brokulu i timijan te nastavi kuhati.
  5. Razmuti u 1 dcl vode 1 žličicu aru praha te dodaj varivu. Kuhaj varivo još 5 minuta.
  6. U gotovo jelo, umiješaj svježe nasjeckani peršin.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr