Ukusna domaća zimnica: Miks bazge i kruške

Guliver/Shutterstock
Ovaj aromatičan kompot može poslužiti kao egzotičan začin raznoraznim napitcima. Možeš ga koristiti za pripremu alkoholnih i bezalkoholnih koktela, sokova i smoothieja, ali i nadjenuti njime kremaste slastice.
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci

  • kilogram bazginih bobica (s peteljkom)
  • 0,25 l crnog vina
  • 25 dag smeđeg šećera
  • korica polovice limuna
  • 3 klinčića
  • 40 dag krušaka
  • čajna žličica škrobnog brašna
  • 2 dl likera od bazge

Sambucus nigra Ljekovita svojstva bazge: Recepti za pohane cvjetove, sok, diuretički čaj

Način pripreme: Bazgine bobice operi i otkini peteljke. Zakuhaj vino sa šećerom i začinima, dodaj bobice pa pusti da kuha. Kruške oguli, nareži na ploške, dodaj bobicama i lagano kuhaj 15 minuta. Skini pjenu. Izmiješaj škrobno brašno s malo crnog vina i poveži kompot. Umiješaj liker od bazginih bobica.

kruške Pet odličnih razloga zbog kojih svi trebaju jesti kruške, a pogotovo žene nakon četrdesete

Posjeti missZDRAVA.hr