Trend u SAD-u: Vino s marihuanom
Budući da ima nižu temperaturu fermentacije, osjeća se terapeutski učinak marihuane, iako nema visokih razina THC-a (primarne psihoaktivne tvari u marihuani). Nakon konzumacije osoba se više osjeća "pripito", nego "napušeno".
Tvorci vina od kanabisa eksperimentirali su s dvije vrste trave sativom i indicom, kako bi postigli da vino djeluje opuštajuće, ali da istovremeno i podiže. Cannabis indica ima kraće, deblje listove i djeluje opuštajuće, a Cannabis sativa je svjetlije boje te ima duže i tanje listove te kod konzumenta izaziva osjećaj euforije i povećava kreativnost.
Proizvodnja teče tako da se u vino stavi određena količina marihuane umotane u gazu i tako se pušta da odstoji godinu dana ili duže. Konačni proizvod opisan je kao suptilan s tim da je prvi gutljaj iznenađujući, a djeluje tako da razveseli konzumenta. Djeluje dobro na san, a proizvođači kažu da je vino od kanabisa spoj najboljega jer se dobije ukusno vino s terapeutskim učinkom.
"Marihuana me izliječila, zato sam se borio za njezinu legalizaciju"
Dok marihuana nije bila legalizirana u Kaliforniji, vino su mogli kupovati samo oni koji su imali dozvolu za konzumaciju medicinske marihuane, a pola litre vina s marihuanom iznosilo je i do 400 dolara. S novim zakonima o konzumaciji marihuane u različitim državama SAD-a i to se promijenilo.