Tortilje s avokadom i mozzarellom

Počela je nova sezona kuhanja, a izabrali smo i prvi recept tjedna! Ivana Mašić iz Splita postala je kuharica tjedna zahvaljujući svojim tortiljama od avokada, mozzarelle i rikule. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.

Sastojci:

  • tortilje
  • avokado
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • sol
  • rikula
  • mozzarella
  • pureće pljeskavice s povrćem

Priprema:

  1. Zreli avokado zgnječi s malo maslinovog ulja i soli te usitnjenim češnjakom dok ne dobiješ pastu.
  2. Ovisno o ukusu možeš skroz zgnječiti ili ostaviti komadiće avokada u pasti, bitno je da se može namazati.
  3. Pljeskavice ispeci i nareži na komadiće.
  4. Rikulu operi i posuši malo da ne bi tortilja bila gnjecava od vode.
  5. Mozzarellu natrgaj prstima.
  6. Tortilje zagrij i dok su tople namaži avokado pastom, pospi rikulom pa mozzarellom i zatim stavi komadiće pljeskavica te zarolaj.

Gotov je lagani proljetni ručak, dobar tek!

Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije.

Komentar Zdrave Krave: Ivanine tortilje imaju bogat i originalan okus zbog avokado paste i rikule. Avokado je dobar izbor jer su istraživanja znanstvenika pokazala kako zbog svojih ljekovitih sastojaka štiti od raka dojke i prostate te sadrži vitamin E. Umjesto pljeskavica bolji izbor bila bi pirjana pureća prsa, zato jer je to sigurniji izbor mesa, umjesto mljevenog u čiji sastav ne možemo uvijek biti sigurni.

Posjeti missZDRAVA.hr