Tortice sa soja pudingom
Zaželiš li se ponekad laganog deserta, a da ne osjećaš grižnju
savjesti zbog puno kalorija, evo jednog brzog i laganog recepta za
tebe: tortice s čokoladnim pudingom od soje. Ovaj desert pogodan je i
za one koji imaju problema s intolerancijom na laktozu jer se bazira na
proizvodima od soje, maslinovom ulju te kakau
Sastojci za 6 osoba
- 4 smooth čokoladna pudinga Alpro Soya
- 30 ml sojinog mlijeka Alpro Soya
- 200 g brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 2 jaja
- 30 ml maslinovog ulja
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g tamne čokolade
- 100 g badema
- 6 listića mente
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti tortice s čokoladnim pudingom od soje!
Priprema s guštom- Prosij brašno i kakao kroz sito. Dobro promiješaj.
- Dodaj im maslinovo ulje, smeđi šećer, jaja i sojino mlijeko. Sve dobro
izmiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu (kao kad radiš prhko tijesto).
- Tijesto stavi na prozirnu pvc foliju. Prekrij ga prozirnom pvc folijom i razvaljaj tijesto preko nje na debljinu oko 4 mm.
- Razvaljano tijesto u foliji spremi na pola sata u zamrzivač da se
ohladi. Tijesto mora biti ohlađeno, ali ne i smrznuto kako bi se lakše
moglo oblikovati tijesto u kalupe.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U međuvremenu izvadi tijesto iz zamrzivača.
- Koristi kvalitetne silikonske kalupe (koji mogu ići u pećnicu na
temperaturu do 230 stupnjeva!). Smjesa je dovoljna za 6 do 8 tortica
promjera oko 7 cm.
- Silikonske kalupe namasti s malo maslinovog ulja.
- Tijesto skupa s folijom razreži škarama na jednake dijelove veličine oko 12 cm (ovisno o veličini kalupa).
- Odvoji jednu stranu folije od tijesta i smjesti tijesto na silikonski
kalup. Oblikuj prstima koliko možeš u kalup te zatim skini ostatak
folije s tijesta. Uz pomoć noža skini višak tijesta koji je ostao izvan
kalupa te unutar kalupa te prstima dotjeraj neravnine. Ne brini se ako
se tijesto omekša, jednom kad ga prebaciš u kalupe lakše ćeš ga
oblikovati.
- Kad si oblikovao sve tortice u kalupe, stavi ih peći oko 8 minuta. Izvadi ih i ostavi da se ohlade.
- U međuvremenu ofuri bademe kipućom vodom. Ostavi ih da se namoče nekoliko minuta. Odstrani vodu i skini im opnu uz pomoć noža.
- Oguljene bademe nasjeckaj na ploškice.
- Uz pomoć noža nareži ploškice tamne čokolade.
- Napuni tortice čokoladnim pudingom od soje. Preko pudinga posipaj
ploškice badema i tamne čokolade te ukrasi listićem svježe mente.
- Prosij brašno i kakao kroz sito. Dobro promiješaj.
- Dodaj im maslinovo ulje, smeđi šećer, jaja i sojino mlijeko. Sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu (kao kad radiš prhko tijesto).
- Tijesto stavi na prozirnu pvc foliju. Prekrij ga prozirnom pvc folijom i razvaljaj tijesto preko nje na debljinu oko 4 mm.
- Razvaljano tijesto u foliji spremi na pola sata u zamrzivač da se ohladi. Tijesto mora biti ohlađeno, ali ne i smrznuto kako bi se lakše moglo oblikovati tijesto u kalupe.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U međuvremenu izvadi tijesto iz zamrzivača.
- Koristi kvalitetne silikonske kalupe (koji mogu ići u pećnicu na temperaturu do 230 stupnjeva!). Smjesa je dovoljna za 6 do 8 tortica promjera oko 7 cm.
- Silikonske kalupe namasti s malo maslinovog ulja.
- Tijesto skupa s folijom razreži škarama na jednake dijelove veličine oko 12 cm (ovisno o veličini kalupa).
- Odvoji jednu stranu folije od tijesta i smjesti tijesto na silikonski kalup. Oblikuj prstima koliko možeš u kalup te zatim skini ostatak folije s tijesta. Uz pomoć noža skini višak tijesta koji je ostao izvan kalupa te unutar kalupa te prstima dotjeraj neravnine. Ne brini se ako se tijesto omekša, jednom kad ga prebaciš u kalupe lakše ćeš ga oblikovati.
- Kad si oblikovao sve tortice u kalupe, stavi ih peći oko 8 minuta. Izvadi ih i ostavi da se ohlade.
- U međuvremenu ofuri bademe kipućom vodom. Ostavi ih da se namoče nekoliko minuta. Odstrani vodu i skini im opnu uz pomoć noža.
- Oguljene bademe nasjeckaj na ploškice.
- Uz pomoć noža nareži ploškice tamne čokolade.
- Napuni tortice čokoladnim pudingom od soje. Preko pudinga posipaj ploškice badema i tamne čokolade te ukrasi listićem svježe mente.
Ostavi ih da malo odstoje u hladnjaku i posluži hladne.
Zdravo guštaj!
Tvoja Marinela
Više info: www.alprosoya-croatia.com