Tortice sa soja pudingom

Zaželiš li se ponekad laganog deserta, a da ne osjećaš grižnju savjesti zbog puno kalorija, evo jednog brzog i laganog recepta za tebe: tortice s čokoladnim pudingom od soje. Ovaj desert pogodan je i za one koji imaju problema s intolerancijom na laktozu jer se bazira na proizvodima od soje, maslinovom ulju te kakau
Vidi originalni članak

Sastojci za 6 osoba

  • 4 smooth čokoladna pudinga Alpro Soya
  • 30 ml sojinog mlijeka Alpro Soya
  • 200 g brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 2 jaja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g badema
  • 6 listića mente

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti tortice s čokoladnim pudingom od soje!

Priprema s guštom

  1. Prosij brašno i kakao kroz sito. Dobro promiješaj.
  2. Dodaj im maslinovo ulje, smeđi šećer, jaja i sojino mlijeko. Sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu (kao kad radiš prhko tijesto).
  3. Tijesto stavi na prozirnu pvc foliju. Prekrij ga prozirnom pvc folijom i razvaljaj tijesto preko nje na debljinu oko 4 mm.
  4. Razvaljano tijesto u foliji spremi na pola sata u zamrzivač da se ohladi. Tijesto mora biti ohlađeno, ali ne i smrznuto kako bi se lakše moglo oblikovati tijesto u kalupe.
  5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. U međuvremenu izvadi tijesto iz zamrzivača.
  6. Koristi kvalitetne silikonske kalupe (koji mogu ići u pećnicu na temperaturu do 230 stupnjeva!). Smjesa je dovoljna za 6 do 8 tortica promjera oko 7 cm.
  7. Silikonske kalupe namasti s malo maslinovog ulja.
  8. Tijesto skupa s folijom razreži škarama na jednake dijelove veličine oko 12 cm (ovisno o veličini kalupa).
  9. Odvoji jednu stranu folije od tijesta i smjesti tijesto na silikonski kalup. Oblikuj prstima koliko možeš u kalup te zatim skini ostatak folije s tijesta. Uz pomoć noža skini višak tijesta koji je ostao izvan kalupa te unutar kalupa te prstima dotjeraj neravnine. Ne brini se ako se tijesto omekša, jednom kad ga prebaciš u kalupe lakše ćeš ga oblikovati.
  10. Kad si oblikovao sve tortice u kalupe, stavi ih peći oko 8 minuta. Izvadi ih i ostavi da se ohlade.
  11. U međuvremenu ofuri bademe kipućom vodom. Ostavi ih da se namoče nekoliko minuta. Odstrani vodu i skini im opnu uz pomoć noža.
  12. Oguljene bademe nasjeckaj na ploškice.
  13. Uz pomoć noža nareži ploškice tamne čokolade.
  14. Napuni tortice čokoladnim pudingom od soje. Preko pudinga posipaj ploškice badema i tamne čokolade te ukrasi listićem svježe mente.

Ostavi ih da malo odstoje u hladnjaku i posluži hladne.

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Više info: www.alprosoya-croatia.com

Posjeti missZDRAVA.hr