Torta s intenzivnim okusom jabuka, oraha i cimeta

shutterstock
Ova torta je pun pogodak za one koje vole intenzivan okus prave hrane. Jabuke pomiješane s orasima, cimetom, grožđicama i začinima zadovoljit će i najzahtjevnije nepce.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za tijesto:

  • 3, 5 ml jabučnog vina (cider)
  • 300 g brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica miješanih začina u prahu (cimet, muškatni oraščići, klinčić, đumbir u prahu)
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 4 jabuke, oguljene, uklonjene jezgre i ribane
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 2 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 200 g grožđica
  • 100 g oraha, sjeckanih

Za mascarpone kremu:

  • 250 g mascarponea
  • malo tučenog vrhnja
  • 1 žličica mljevenog cimeta

Zasladite dan Domaća torta od jabuka i cimeta, mirisna i ukusna

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, ako ima ventilator na 160 stupnjeva C.
  • Stavite cider u lonac na jaku vatru. Prokuhajte i kuhajte dok se ne reducira za dvije trećine.
  • U posudu stavite brašno, soda bikarbonu, pomiješane začine u prahu, cimet i muškatni oraščić.
  • U posebnoj posudi pomiješajte jabuke sa šećerom i maslacem. Smjesi od jabuka dodajte jaja i reducirani cider i dobro promiješajte. Smjesu sa začinjenim brašnom dodajte smjesi s jabukama i dobro promiješajte. Dodajte grožđice i orahe i promiješaj dok se ne sjedine. 
  • Ulijte smjesu u u kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici 45 do 60 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista kad ju stavite u sredinu kolača.
  • Pustite tortu da se ohladi.
  • Za mascarpone kremu - umutite mascarpone, vrhnje i cimet u zdjeli.
  • Kad poslužujete na krišku torte stavite žlicu kreme od mascarponea.

Izvor: BBC Food

Posjeti missZDRAVA.hr