Torta od maka i bijele čokolade bez brašna

Guliver/Shutterstock
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 180 g maslaca
  • 280 g mljevenog maka
  • 2 reda naribane čokolade
  • ruma po želji

nutritivno bogata Bezglutenska torta od maka i čokolade

Za glazuru:

  • 100 g bijele čokolade (može i crna, ako želite)
  • žličica šećera u prahu
  • 3 žlice ulja

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva Celzijevih i tortu pecite oko 25 do 30 minuta ili dok štapić ne izađe suh. Za glazuru čokoladu s uljem i šećerom rastopite na laganoj vatri te prelijte po torti od maka.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom i maslacem, dodajte mak, struganu čokoladu i rum (po želji). Bjelanjke izmiksajte u snijeg i lagano ih dodajte žutanjcima te polako promiješaj.

Čokoladna torta sa samo tri sastojka

Posjeti missZDRAVA.hr