Torta od jagoda s pirovim brašnom i mascarponeom

Guliver/Shutterstock
U biskvit ide pirovo brašno te mljeveni orasi i bademi što je već dovoljno da ovu tortu od jagoda učini drugačijom od drugih. Recept nam je poslala čitateljica Martina Kordić.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za biskvit:

  • 3 jaja,
  • 50 g mljevenih oraha,
  • 50 g mljevenih badema,
  • 100 g pirovog brašna,
  • 1 i pol žličica praška za pecivo,
  • 125 g maslaca,
  • 125 g smeđeg šećera,
  • malo soka od višanja

Jednostavna priprema Sočna torta od ricotte i badema bez brašna

 

Za krema:

  • 250 g mascarpone sira,
  • 100 g ABC krem sira,
  • 120 ml soka od višanja,
  • 200 g sjeckanih jagoda,
  • 250 ml vrhnja za šlag,
  • 100 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 1 vrećica želatine u prahu

Dekoracija:

400 g jagoda

Brzo gotova Jednostavna sirova torta s kremom od jagoda i čokolade

 

Priprema:

  • Pjenasto izradi maslac i šećer, dodaj jedno po jedno jaje i sve dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto.
  • Dodaj mljevene orahe, bademe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  • Peci u kalupu za tortu promjera 28 cm, na 175 stupnjeva od 20 do 25 minuta.
  • Ohlađeni biskvit polij sokom od višanja.
  • Vrhnje, uz dodatak vanilin šećera, istuci u šlag.
  • Pomiješaj mascarpone i krem sir, dodaj sok od višanja te na kraju nježno dodaj šlag.
  • Ohlađeni biskvit stavi na tanjur za tortu, a oko njega ostavi kalup za tortu.
  • Na biskvit ravnomjerno rasporedi kremu, ukrasi jagodama i stavi u hladnjak da se dobro ohladi.
Posjeti missZDRAVA.hr