Razveseli svoj trbuh: Topla salatica s ječmom, gljivama i crvenom paprikom

Guliver/Shutterstock
Umjesto ječma, možeš staviti slanutak. Iskoristi onaj iz limenke ili ga kuhaj sa sodom bikarbonom kako bi brže omekšao. Za recept ti osim ječma ili slanutka trebaju češnjak, crvena paprika, gljive, brokula, kukuruz, sol.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g ječma
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • crvena paprika
  • 150 g gljiva
  • 175 g brokule
  • 150 do 200 ml povrtnog temeljca
  • manja konzerva kuhanog kukuruza
  • sol
  • papar

Priprema:

  • Korak 1: Ječam večer prije pripreme namoči u vodi. Sutradan ga skuhaj i procijedi. Brokulu natrgaj na cvjetove, a stabljiku nareži. Papriku očisti i sitno nascjeckaj.
  • Korak 2: U duboku tavu ili wok ulij ulje pa isprži gljive i papriku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodaj protisnuti češnjak i brokulu. Kratko preprži pa zalij s malo povrtnog temeljca. Kad brokula malo povene, dodaj kukuruz, začini solju i paprom te sve promiješaj.
  • Korak 3: Umiješaj kuhani ječam, zalij s preostalim temejcem i pirjaj dok se svi sastojci ne prožmu, a ječam upije tekućinu.

Doznaj zašto bi vrijedilo iskušati dijetu s integralnim žitaricama.

Posjeti missZDRAVA.hr