Tjestenina na mediteranski način

Ako ne znaš što servirati za predjelo, tjestenina s mediteranskim štihom idealan je prijedlog jer je jednostavna i lagana za pripremu. Uz dodatak crnih maslina, sušenih rajčica i listića badema za pripremu ti je dovoljno dvadeset minuta, a svi sastojci su dovoljni za četiri osobe
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 50 ml maslinova ulja 
  • 100 g mladog luka 
  • 200 g crnih maslina
  • 150 g sušenih rajčica 
  • 1 žličica kapara 
  • 1 povrtni temeljac za jela
  • 500 ml vode 
  • 500 g integralne tjestenine 
  • listići badema

Priprema

  • Na maslinovu ulju popeci nasjeckani mladi luk.
  • Dodaj otkoštene i na ploškice narezane masline te sušene rajčice. 
  • Kratko popeci, dodaj kapare, zalij toplom vodom, dodaj povrtni temeljac, promiješaj i kuhaj na laganoj vatri da se sastojci sjedine. 
  • Na kraju umiješaj kuhanu tjesteninu i posluži posuto listićima badema.
  • Za bolju aromu, listiće badema možeš vrlo kratko popeći na tavi.

Više recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr