Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama

Guliver/Shutterstock Jelo možeš poslužiti kao prilog ili samostalni lagani ljetni ručak ili još bolje večeru
Ovaj recept je zapravo verzija gratiniranih tikvica jer se miješanjem ribanog sira i krušnih mrvica dobije ukusna hrskava korica ispod koje ostaju sočne tikvice. Jelo možete poslužiti kao prilog ili samostalni lagani ljetni ručak ili još bolje večeru.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • šalica luka izrezanog na trakice
  • šalica na trake izrezane paprike
  • 1 veći režanj češnjaka (u obliku pirea)
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • sol
  • 1  1/2 šalica tanko narezanih tikvica
  • 50 g krušnih mrvica po mogućnosti od cjelovitih žitarica
  • žlica origana
  • 1/4 šalice naribanog Parmezana
  • žlica Balzamičnog ocata

popečci Popečci od tikvice i sira stvoreni za uživanje

Priprema:

Prvi korak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih

Drugi korak:

U tavu stavite jednu žlicu maslinova ulja, kada se ulje zagrije dodaj luk, papriku i češnjak i pirjajte četiri minute. Zatim dodajte vino, sol i crni papar i pirjajte još jednu minutu. U vatrostalnu posudu rasporedite upravo pripremljeni povrtni miks i na njega poredajte tikvice.

Treći korak:

Pomiješajte žlicu ulja, krušne mrvice i sir te posipajte po tikvicama i pecite u pećnici osam minuta. Stavi temperaturu na 250 stupnjeva Celzijevih i držite povrće još dvije minute dok ne dobije smeđi pokrov. Poprskajte s balzamičnim octom.

Izvor: myrecipes

Posjeti missZDRAVA.hr