Tikvice s parmezanom pečene u pećnici za prste polizati

shutterstock
Tikvice obožavamo u svim varijantama, a što jednostavnije, to bolje. Ovaj recept zaista spada među jednostavnije, a s rastopljenim parmezanom i zapečenim tikvicama nikako ne možete pogriješiti. Izrežite tikvice na četvrtine po dužini i premažite maslinovim uljem. Posipajte začinima po želji, naribajte parmezana i pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice ribanog parmezana

Priprema:

  1. Tikvice operite i izrežite na četvrtine.
  2. Posipajte ih začinima po izboru i parmezanom.
  3. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta.

Dobar tek!

ljetni zalogaji Hrskava zucchinella od tikvica i luka gotova u trenu ljetni zalogaji Kroketi od tikvica kao zdravi snack ili prilog

Posjeti missZDRAVA.hr