Tijesto za pizzu od pirovog brašna, zdravija verzija omiljenog jela
Blogerica Sara Kostović sa svog bloga Healthy corner by S za missZDRAVU je ovaj tjedan izdvojila recept koji joj je kako kaže posebno drag i vrlo popularan među njezinim čitateljima.
Tijesto za pizzu od pirovog brašna - sastojci:
- 1 suhi kvasac
- pola žlice eritrita (brezin šećer)
- 100-150 ml tople vode
- žlica maslinovog ulja
- 200 - 250 g pirovog integralnog brašna
- prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješaj sve sastojke u posudi osim vode, malo po malo dodaji vodu (vidjet ćeš koliko ti treba) i mijesi tijesto dok ne formiraš kuglu. Tijesto mora biti blago ljepljivo.
- Ostavi tijesto na toplome dok se ne udvostruči.
- Kada se udvostručilo, tijesto premijesi te ostavi na toplome još 20-ak minuta.
- Nakon toga, obloži lim papirom za pečenje, kratko premijesi tijesto te ga razvaljaj rukama i puni nadjevom po želji.
- Pecite pizzu u zagrijanoj pećnici na 200° C cca 20-25 min.
Saru prati na njezinu blogu Healthy corner by S
Uživaj!