Tijesto za pizzu od pirovog brašna, zdravija verzija omiljenog jela

Sara Kostović
Blogerica Sara Kostović sa svog bloga Healthy corner by S za missZDRAVU je ovaj tjedan izdvojila recept koji joj je kako kaže posebno drag i vrlo popularan među njezinim čitateljima.
Vidi originalni članak

Tijesto za pizzu od pirovog brašna - sastojci:

  • 1 suhi kvasac
  • pola žlice eritrita (brezin šećer)
  • 100-150 ml tople vode
  • žlica maslinovog ulja
  • 200 - 250 g pirovog integralnog brašna
  • prstohvat soli

lchf pizza LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni

Priprema:

  • Pomiješaj sve sastojke u posudi osim vode, malo po malo dodaji vodu (vidjet ćeš koliko ti treba) i mijesi tijesto dok ne formiraš kuglu. Tijesto mora biti blago ljepljivo.
  • Ostavi tijesto na toplome dok se ne udvostruči.
  • Kada se udvostručilo, tijesto premijesi te ostavi na toplome još 20-ak minuta.
  • Nakon toga, obloži lim papirom za pečenje, kratko premijesi tijesto te ga razvaljaj rukama i puni nadjevom po želji.
  • Pecite pizzu u zagrijanoj pećnici na 200° C cca 20-25 min.

Saru prati na njezinu blogu Healthy corner by S

Uživaj! 

 
Posjeti missZDRAVA.hr