Sve što nam treba: Fina krem juha od tikvica
Nakon pohanih, pečenih, punjenih i tikvica s roštilja, vrijeme je za odličnu juhu! Nemojte propustiti ovaj jednostavan recept za juhu od omiljenih tikvica koja može biti odlično predjelo i brzinska večera.
Idealna je za ljeto jer je lagana, a prednost je i to što je možete jesti hladnu. Sastojci su dovoljni za četiri tanjura juhe, a sigurni smo da će vas razveseliti mali broj kalorija po porciji - samo 138. Uživajte bez grižnje savjesti u toplim danima!
Potrebni sastojci
- 400 g tikvice
- 2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
- 1 žlica slanog maslaca
- 1 žlica bijelog pšeničnog brašna
- 1 i pol žlica sjeckanog peršina
- 80 g kiselog vrhnja 8 dl vode
- 1 žlica mješavine suhih začina
Način pripreme: Očišćene i usitnjene tikvice stavi u posudu, prelij sa 7 dl vode, kuhaj 10 minuta uz lagano vrenje. Dodaj mlijeko i maslac i kuhaj daljnjih 5 min, skini s vatre i izmiksaj. Brašno izmiješaj s 1 dl vode i dodaj juhi, začini mješavinom suhih začina i vrhnjem i ostavi da kuha 3-5 min. Skini s vatre, dodaj peršin i posluži uz kockice prepečenca.