Stara dobra pita od sira i limuna za koju ne morate mijesiti tijesto
Ovaj prefini starinski kolač od svježeg sira i limuna odlična je zamjena za pitu od sira. Okus je gotovo identičan, a ipak je manje zahtjevan za izradu jer ne morate mijesiti prhko tijesto. Pobornici zdravog života neka umjesto običnog upotrijebe zdrave šećera poput ksilitola.
Odlično miriše, ne možete odoljeti, a da je ne probate i prije nego se ohladi. Moj sin obožava ovaj kolač, piše za gastro.hr blogerica 50 shades of hunger
Biskvitno tijesto:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (čaše od jogurta - 180 g)
- 1 čaša ulja
- 1 kiselo vrhnje
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- Nadjev od sira:
- 500 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje (180 g)
- 6 žlica griza
- 6 žlica šećera
- 1/2 limuna - ribana korica
- 2 jaja
- 2 vanilin šećera
Priprema:
- Sastojke za biskvitno tijesto izmiješajte zajedno da dobijete glatku smjesu bez grudica.
- Isto tako u drugoj posudi izmiješajte sir i ostale sastojke za nadjev.
- U namašćeni pleh izlijte malo više od pola smjese tijesta, preko lagano premažite nadjev od sira, a zatim premažite ostatak smjese za tijesto.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 30 min.
- Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.