Sočni čokoladni kolač bez brašna sa samo 4 sastojka
Vjerujemo da smo te zainteresirali već samim naslovom, a sada ćemo zanimanje i opravdati. Zaista je riječ o slastici od samo četiri sastojka, bez brašna, koja se priprema u blenderu.
Kako bi ovo zaista bila zdravija verzija nabavi kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi tvoj blender! U slučaju da je uređaj slabiji i imaš problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodaj malo vode.
Sastojci:
- 700 g banana
- 180 g zobenih pahuljica
- 250 g kikiriki maslaca
- 180 g čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži duguljastu posudu za kruh uljem i obloži je papirom za pečenje.
- Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubaci u blender i izblendaj u glatku smjesu.
- Ubaci većinu čokolade i promiješaj.
- Izlij tijesto u kalup. Po vrhu rasporedi tanke ploškice banane i ostatak čokolade.
- Peci 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.