Slatko od jagoda za energiju ljeta

Stigle su jagode, mnogima omiljeno voće. Biraj one ekološke jer su jagode pri vrhu liste namirnica koje sadrže najviše pesticida. Koristi ih dok ih ima u raznovrsnim kombinacijama, a Tončika Cukrov ti donosi recept za slatko od jagoda, a na Makronovinoj radionici možeš naučiti kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta
Vidi originalni članak

Slatkim od jagoda možeš obogatiti jutarnju kašu, mazati palačinke ili tost, a odlična je ideja i da ovo slatko od jagoda staviš na knedle. Kada dođu maline, isti recept možeš napraviti i s ovim bobičastim voćem.

Sastojci:

  • 500 g jagoda i/ili malina
  • 2 dl rižinog slada ili 1,5 dcl agavinog sirupa
  • 2 žlice agar agara
  • 1 žlica sirupa od jabuka

Postupak:

  1. Očišćene jagode i/ili maline pospi sladom i sirupom.
  2. Stavi ih da odstoje 2 sata i potom kuhaj s agar agarom 15 minuta.
  3. Kuhano slatko stavi u zagrijane staklenke i ostavi ih hladiti.
  4. Zatvori staklenke kada se potpuno ohlade.

Na sljedećoj stranici doznaj sve o radionici na kojoj možeš naučiti kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta.

Najava radionice


Nauči kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta uz Jadranku Boban Pejić i Zlatka Pejića, 15. lipnja na seminaru u Makronovi. Ljeto je godišnje doba u kojem aktivna energija u prirodi doživljava svoj vrhunac. Veliki izbor povrća i voća donose obilje hranjivih sastojaka, a više prilika za boravak na otvorenom povećavaju našu tjelesnu aktivnost. Uz vrhunske predavače, puno prakse i degustacija, nauči koja će vam jela, napitci i vježbe dati najbolje rezultate za maksimum energije i vitalnosti u ljeto, ali i pripremiti te za jesenske izazove imunitetu.

Predbilježbe: www.makronova.com, 01/ 4847 119, info@makronova.com

Posjeti missZDRAVA.hr