Slasni namazi za lagano proljeće

Niskokalorični namazi odlični su sastojci brzih jela i užina. Možeš ih napraviti na brojne zanimljive načine, tako da iskoristiš hranjivost i ljekovitost različitih mahunarki – slanutka, graha, leće ili pak tradicijskih proizvoda od organske soje kao što su tempeh i tofu. Donosimo ti recept za namaz od tofua s kiselim krastavcima!
Vidi originalni članak

Uz dodatak povrća i začina, uz malo truda dobit ćeš slasne namaze za svoj kruh od cjelovitih žitarica. K tome dodaj još salatu od proljetnog povrća – i u dobar zdravi tek!

Namaz od tofua s kiselim krastavcima

Sastojci:

  • 150 g tofua
  • 3 žlice zobenog vrhnja
  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • vezica vlasca
  • 1 žlica ume octa
  • krastavci

Priprema:

  1. Kratko prokuhaj tofu, pa ga, kad se ohladi, izmrvi.
  2. Pomiješaj ga sa zobenim vrhnjem, maslinovim uljem te umeboshi octom i polovicom sitno sjeckanog vlasca, pa dobro izmiksaj. Po potrebi dodaj još soli.
  3. Umiješaj ostatak vlasca i krastavce narezane na kockice.
  4. Posluži uz kvalitetan kruh od cjelovitog brašna.

Radionica kuhanja

Ako želiš naučiti više dođi na radionicu Slasni namazi, u Makronovu, 10. svibnja u 17 sati. Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica pokazat će ti kako na kruh, pecivo, krekere, palačinke namazati:

  • namaz od tempeha s maslinama
  • tofu namaz s kiselim krastavcima
  • pikantni namaz od crvene leće
  • dramatični namaz od crnog graha s čilijem
  • namaz od paprike s dimljenim tofuom i češnjakom

Poučit će te i kako napraviti ukusnu pogaču, koja će savršeno prijati uz namaze!

Više info: www.makronova.com

Posjeti missZDRAVA.hr