Slani muffini s maslinama i tofuom

Slani muffini od maslina i dimljenog tofua aromatizirani ružmarinom ukusan su međuobrok koji se brzo priprema, a peče se dvadeset minuta. Recept za slane i hranjive kukuruzne muffine donosi ti Tončika Cukrov iz Makronove
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 šalice kukuruznog brašna
  • 2/3 šalice maslina (usitnjene)
  • 100 grama dimljenog tofua (nariban)
  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 1/3 žlice ružmarina
  • ½ žlice umeboshi paste
  • 1 šalica mlijeka (zobenog /sojinog)
  • voda
  • sol

Priprema:

  1. Kukuruzno brašno kuhaj u dva puta većoj količini tekućine koju si prethodno posolila.
  2. Umiješaj u smjesu tofu, masline i umeboshi pastu.
  3. Kalup za muffine namaži uljem i potom puni kalupiće smjesom.
  4. Pospi po vrhu ružmarinom.
  5. Peci u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta
  6. Dobar tek!
Posjeti missZDRAVA.hr