Sladi se u skladu sa sezonom - voćna torta s nektarinama

Guliver/Shutterstock
Izmiksaj žumanjke s obje vrste šećera, rumom, koricom i malo soli. Dodaj lješnjake i brašno, a na kraju snijeg od bjelanjaka. Ulij smjesu u maslacem premazan i pobrašnjen kalup i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Ohladi biskvit, pa dva puta proreži.
Vidi originalni članak

Nasjeckaj oguljene nektarine. Dva lista torte namaži marmeladom i polegni jedan na drugi u kalup. Prekrij trećom korom i poslaži komadiće nektarina. Maslac i šećer dodaj ohlađenom kuhanom pudingu, pa kremom premaži cijelu tortu. Pospi je lješnjacima i ukrasi ploškama nektarina. Stavi je u hladnjak na dva sata.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 5 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 60 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • čašica ruma
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • malo soli
  • naribana korica limuna

Za nadjev:

  • 150 g marmelade od marelica
  • 300 g nektarina

Za kremu:

  • 2 dl kuhanog pudinga od vanilije
  • 100 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • nasjeckani lješnjaci
  • 3 n3ktarine za ukrašavanje
Posjeti missZDRAVA.hr