Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

Raw food podrazumijeva konzumiranje namirnica u njihovu što prirodnijem stanju, odnosno namirnica koje su minimalno prerađene te termički obrađivane do maksimalno 45 stupnjeva Celzijusa. Darko Jurić, promotor sirovojedstva u Hrvatskoj donosi recept za ukusnu sirovu mousse tortu od kakaa i borovnica.
Vidi originalni članak

Sastojci za podlogu:

  • 2 šalice orašastih plodova po želji (bademi, orasi, indijski oraščići, makadamija)
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 3-4 žlice meda

Priprema podloge:

U multipraktiku najprije usitnite suhe sastojke, zatim dodajte mokre i miješajte dok se ne povežu. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte i poravnajte.

Sastojci za kremu:

  • 2 zrela avokada
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 5 žlica kakaa
  • ½ šalice meda
  • ½ šalice otopljenog kokosovog maslaca
  • šalica bademovog mlijeka
  • malo burbon vanilije
  • 2 šalice borovnica

Priprema kreme

Sve sastojke osim borovnica miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu. Nekoliko žlica kreme razmažite po podlozi pa na nju složite borovnice. Izlijte ostatak kreme u kalup pa cijelu tortu rashladite preko noći u hladnjaku ili par sati u zamrzivaču. Dobar tek!

Napomena: u izvornom receptu su jagode, ali uz osnovne sastojke može se kombinirati više vrsta voća, a missZDRAVA preporučuje  kad god ste u mogućnosti birajte sezonsko voće.

Više o sirovojelstvu doznajte ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr