Sirova rolada s keksom i kokosom, bez suvišnih masnoća i šećera

Instagram Rolada od kokosa
Zdrava kokos rolada bez pečenja, s minimalnom količinom dodatnog zaslađivača i bez maslaca i nepotrebnih masnoća, idealna je za zasladiti bilo koji dan.
Vidi originalni članak

Glavni sastojak ove rolade je kokos. Treba ga dobro umiješati s medom kako bi nastala kremasta smjesa, odnosno kokosov maslac. Za izradu je potrebna i električna sjeckalica, a ako želite možete u nadjev dodati i proteinski prah s okusom kokosa ili vanilije. 

Sastojci:

  • 170 g graham krekera (mogu biti heljdini)
  • 1-2 žlice meda 
  • 2-3 žlice vode
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica mljevene kave
  • Krupno naribani kokos

Za nadjev:

  • 100 grama kokosa
  • 1 žlica meda

Priprema:

  1. U sjeckalici izmiksajte kekse u brašno.
  2. U zdjeli pomiješajte mljevene kekse s medom, kakaom, mljevenom kavom i dvije žlice vode.
  3. Tijesto zamijesiti rukom, a ako je pregusto dodajte još jednu žlicu vode.
  4. Nadjev od kokosa pripremiti u električnoj sjeckalici. Miješajte kokos i med na velikoj brzini 10 do 15 minuta s pauzama dok ne dobijete kokosov maslac. Što duže miksate, to će smjesa biti kremastija. Dodajte malo vode ako se nadjev ne zgusne s vremenom.
  5. Između dva lista papira za pečenje razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika debljine cca 3 mm i na njega ravnomjerno rasporedite nadjev od kokosa.
  6. Pažljivo zarolajte tijesto (pomoći će vam papir za pečenje) i ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati.
  7. Roladu izrežite i pospite krupno naribanim kokosom. Od ove količine sastojaka možete dobiti 15 šnita rolade.

s bademima Linzeri: Otkrivamo recepturu za najukusnije koji se tope u ustima Tijesto od kokosa, zobi i lana Čokoladna torta s kokosom, brzo gotova i neodoljiva

Posjeti missZDRAVA.hr