Savijača sa sirom i tikvicama za svaku prigodu

shutterstock
Jela od tikvica omiljena su u proljetno i ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima, a u ovoj varijanti su odlične.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kore za savijače
  • 500 g sira
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 1 veća tikvica
  • sol,
  • papar.

Isprobaj ukusnu roladu od krumpirova tijesta punjenu vrganjima Zdrava krumpirova savijača s vrganjima

Priprema:

  • Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odstoji pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom.
  • Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj.
  • Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
  • Zarolane štrudle stavi u lim koji si premazala maslacem. Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr