Savijača sa sirom i tikvicama za svaku prigodu
Jela od tikvica omiljena su u proljetno i ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima, a u ovoj varijanti su odlične.
Sastojci:
- kore za savijače
- 500 g sira
- 2 jaja
- 150 g maslaca
- 1 veća tikvica
- sol,
- papar.
Priprema:
- Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odstoji pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom.
- Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj.
- Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
- Zarolane štrudle stavi u lim koji si premazala maslacem. Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!