Savijača od poriluka i hokaido bundeve
Sandra Mirković nam je poslala recept za savijaču od poriluka i muškatne tikve kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta (ili par listova za savijače)
- 300 g poriluka
- 300 g batata
- 300 g hokaido ili muškatne tikve
- malo maslinovog ulja
- malo muškatnog oraščića
- jaje za premazivanje (po izboru)
- sezam za posipanje, (i kim super paše)
Priprema:
- Poriluk dobro operi i nasjeckaj na kolutiće. Batat i tikvu oguli i očisti tikvu od sjemenki, a zatim oboje naribaj.
- Sve stavi u tavu, polij maslinovim uljem i uz miješanje pirjaj desetak minuta. Na kraju začini muškatnim oraščićem i ostavi da se malo ohladi.
- Uključi pećnicu na 200 stupnjeva.
- Razvaljaj lisnato tijesto i smjesu povrća rasporedi po lisnatom tijestu (ocijedi ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja), zatim savijaču zarolaj.
- Na veliki pleh stavi papir za pečenje i na njega prebaci savijaču. Lagano ju zareži na par mjesta, premaži jajetom i pospi sezamom.
- Stavi peći u zagrijanu pećnicu otprilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena.
- Posluži uz zelenu salatu ili mini rajčice.
Moja zdrava jesenska tajna je...
Sandra uživa u jesenskim plodovima koliko može. 'Oblačim vesele boje, okružujem se veselim ljudima, puno šećem po svježem zraku i plešem zumbu dva puta tjedno tako da mi ova tmurna jesen ne može ništa. Kada se pojavi sunce najsretnija sam osoba na svijetu!'