Savijača od poriluka i hokaido bundeve

Sandra Mirković nam je poslala recept za savijaču od poriluka i muškatne tikve kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta (ili par listova za savijače)
  • 300 g poriluka
  • 300 g batata
  • 300 g hokaido ili muškatne tikve
  • malo maslinovog ulja
  • malo muškatnog oraščića
  • jaje za premazivanje (po izboru)
  • sezam za posipanje, (i kim super paše)

Priprema:

  1. Poriluk dobro operi i nasjeckaj na kolutiće. Batat i tikvu oguli i očisti tikvu od sjemenki, a zatim oboje naribaj.
  2. Sve stavi u tavu, polij maslinovim uljem i uz miješanje pirjaj desetak minuta. Na kraju začini muškatnim oraščićem i ostavi da se malo ohladi.
  3. Uključi pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Razvaljaj lisnato tijesto i smjesu povrća rasporedi po lisnatom tijestu (ocijedi ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja), zatim savijaču zarolaj.
  5. Na veliki pleh stavi papir za pečenje i na njega prebaci savijaču. Lagano ju zareži na par mjesta, premaži jajetom i pospi sezamom.
  6. Stavi peći u zagrijanu pećnicu otprilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena.
  7. Posluži uz zelenu salatu ili mini rajčice.

Moja zdrava jesenska tajna je...

Sandra uživa u jesenskim plodovima koliko može. 'Oblačim vesele boje, okružujem se veselim ljudima, puno šećem po svježem zraku i plešem zumbu dva puta tjedno tako da mi ova tmurna jesen ne može ništa. Kada se pojavi sunce najsretnija sam osoba na svijetu!'

Posjeti missZDRAVA.hr