Sataraš na najjednostavniji način i prilozi s kojima se najbolje slaže

Thinkstock
Sataraš je omiljeno i jeftino ljetno jelo. Dobar je kao glavno jelo, ali i kao prilog, ovisno o prilici. Donosimo ti jednostavan recept uz koji ćeš za malo više od pola sata dobiti ukusan i zdrav ručak.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g paprika
  • 500 g rajčica
  • glavica luka
  • čajna žlica šećera
  • sol
  • papar
  • povrtna kocka za juhu
  • ulje

Priprema:

  • Papriku izreži na kockice, a rajčicu oguli i potom izreži na kockice. Nareži luk.
  • U tavi zagrij ulje i prvo stavi papriku, kad omekša dodaj rajčicu.
  • Stavi povrtnu kocku i pirjaj dok tekućina ne ispari.
  • Na kraju dodaj sol i papar.

Rajčice nikada ne bi trebalo držati u hladnjaku Voće i povrće: Koje treba čuvati u hladnjaku, a koje vani

Prijedlozi za posluživanje

  • Prepečeni kruh, ako ti je ostalo starog kruha prepeci ga par minuta u pećnici i zatim na njega stavi sataraš.
  • Riža, ako želiš da tvoj ručak bude pravi ljetni što znači da te ne optereti suvišnim kalorijama biraj basmati ili integralnu rižu koje imaju niži Glikemijski indeks i zdravije su od bijele riže.
  • Tjestenina, isto vrijedi kao i za rižu, biraj integralnu ili od pirova brašna i probavni sustav će ti biti zahvalan.
  • Proso sadrži obilje biljnih vlakana neophodnih za probavu, a ne sadrži gluten.
  • Kvinoja sadrži dosta proteina, vlakana, vitamina i željeza. Idealna je za regulaciju probave, jer sadrži netopiva vlakna koja pospješuju pražnjenje crijeva i štite od bolesti debelog crijeva.
Posjeti missZDRAVA.hr