Šarena zimska salata sa sirom

Sandra Mirković poslala je recept za zimsku salatu koja se brzo pripravlja pa iako je napravljena od zimskih namirnica obiluje bojama, a redakcija Zdrave Krave odabrala ju je za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci: 

  • 100 g naribanog kiselog kupusa
  • 100 g kuhanog crvenog graha
  • 1 velika mrkva 
  • 2 do 3 šnite integralnog prepečenca 
  • 50 g sira trapista (nije nužno, pogotovo ako ne jedeš sir) 
  • limunov sok
  • sol i papar
  • sezam
  • suncokretove sjemenke
  • maslinovo, bučino i ulje od konoplje (ili samo jedno od njih)
  • malo soja sosa (po želji)

Priprema:

  • Kiseli kupus oprati i dobro iscijediti. Mrkvu i sir izribati na duže trake. Ako koristiš grah iz konzerve, njega obavezno operi i ocijedi. Sve stavi u jednu zdjelu.
  • Prepečenac izlomi na komadiće i ubaci ga u zdjelu.
  • Začini po želji sa soli, paprom, limunovim sokom, uljem i promiješaj.
  • Pospi sa sezamom i suncokretovim sjemenkama i pokapaj s malo soja sosa.

Komentar Zdrave Krave: Šarena zimska salata osim što je brza za pripremu nudi i niz varijacija ovisno o prehrambenim navikama i trenutnom apetitu. Kako je i sama kuharica tjedna Sandra Mirković predložila, ako ne jedeš sir jednostavno ga izbaci, a ako paziš na liniju izostavi prepečenac. Sezam ovoj salati daje poseban okus, kao i bučino ili konopljino ulje. 

Ideju za salatu s inćunima pogledaj na Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr