Salata sa sušenim rajčicama i špinatom

Kombinacija špinata, sušenih rajčica, feta sira i tjestenine u salati lagan je poslijeblagdanski obrok. Ova salata jednostavno se priprema, a sastojci su dovoljni za 4 porcije. Isprobaj ovu idealnu kombinaciju specifičnog okusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g špinat
  • 6 kom sušena rajčica
  • 1 kom crvena paprika
  • 200 g tjestenina bez jaja
  • 100 g feta sir
  • 2 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica maslinova ulja

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.
  2. Papriku nareži na trakice, a sušenu rajčicu na veće komade. Špinat operi i dobro posuši.
  3. Na maslinovom ulju poprži papriku 2-3 minute, dodaj špinat, posoli, popapri, promiješaj i makni s vatre.
  4. U špinat umiješaj sušene rajčice, razmrvljenu fetu i ocijeđenu tjesteninu.
  5. Tjesteninu pospi parmezanom, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.

Dobar tek!

Još recepata potraži na Gastro.hr portalu.

Posjeti missZDRAVA.hr