Salata od krumpira i maslačka

Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za hladnu salatu od krumpira i maslačka. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • ½ kg mladog krumpira 
  • 20-30 listova mladog maslačka 
  • 1 grčki jogurt 
  • žlica majoneze 
  • češanj češnjaka 
  • desetak listova vlasca 
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Krumpir dobro operi i kuhaj zajedno s korom. Kuhane krumpire oguli i nareži na kocke
  2. Listove maslačka nekoliko minuta blanširaj vrućom vodom, ocijedi i malo žlicom stisni u cjedilu da sva voda izađe. Pomiješaj s kockama krumpira.
  3. Grčkom jogurtu dodaj jednu žlicu majoneze, protisnuti češnjak i sitno isjeckani vlasac. Posoli i popapri po ukusu te prelij preko krumpira pa sve dobro izmiješaj
Prije serviranja dobro ohladi. Dobar tek!
Posjeti missZDRAVA.hr