Recept za tjesteninu s tri sastojka od nagrađivane talijanske chefice
Svestrana je gastro majstorica svojim obožavateljima otkrila tri vrlo bitna sastojka ukusnih jela s tjesteninom. Napomenula je da je neizostavni element voda u kojoj se tjestenina kuhala, a obavezno treba biti dobro posoljena. Preostala dva sastojka koristimo gotovo svi – maslinovo ulje i naribani parmezan.
Zvuči logično i jednostavno pa se pitamo zašto naši eksperimenti s tjesteninom nisu toliko uspješni kao Giadini. Zbog toga u nastavku baci oko na jedan njen recept koji se temelji upravo na ova tri sastojka – vodi u kojoj se tjestenina kuhala, maslinovom ulju i ribanom parmezanu. Špageti s limunom najprodavanije su jelo u njenom restoranu GIADA u Las Vegasu, a u samo pola sata možeš ih bez problema pripremiti i ti.
Sastojci:
- 1.5 dcl maslinovog ulja
- 70 g naribanog parmezana
- korica i sok 2 limuna
- ¾ žličice soli
- ½ žličice papra
- 400 g špageta
- 50 g svježeg bosiljka
U zdjeli pomiješaj ulje, parmezan, limunov sok, sol i papar. Skuhaj špagete i ostavi šalicu vode u kojoj si ih kuhala. Prelij špagete sa prethodno napravljenom mješavinom i dodaj svježi bosiljak i naribanu limunovu koricu, a zatim i tekućinu u kojoj su se kuhali. Po potrebi još malo posoli i popapri.
Sada se i ti možeš osjećati kao gost u Giadinom luksuznom restoranu. Dobar tek!
Trik koji otkriva kako jesti tjesteninu i mršavjeti!