Recept za domaću Nutellu nakon kojeg ćeš zaboraviti na kupovnu

Thinkstock
Sa relativno malo sastojaka pripremit ćeš najukusniji i najkremastiji namaz od lješnjaka. Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremiš domaću Nutellu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica lješnjaka, tostiranih
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 300g čokolade

Browniesi s 2 sastojka: nutella i jaja

Priprema:

Tostiraj lješnjake: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Stavi ih na pleh i tostiraj dok ne pozlate oko pet minuta. Ohladi. U mikseru izmiješaj lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobiješ svojevrsnu pastu. Dodaj ulje kokosa i miksaj dok ne postane glatko. Dodaj lagano ohlađenu čokoladu i miksaj dok se ne poveže. Stavi u staklenke i čuvaj na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.

Kolač od mrkve bez jaja!

Posjeti missZDRAVA.hr