Recept za domaću Nutellu nakon kojeg ćeš zaboraviti na kupovnu
Sa relativno malo sastojaka pripremit ćeš najukusniji i najkremastiji namaz od lješnjaka. Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremiš domaću Nutellu!
Sastojci:
- 1 šalica lješnjaka, tostiranih
- 1/4 šalice šećera
- 1 žlica kakao praha
- 1 žličica soli
- 3 žlice kokosovog ulja
- 300g čokolade
Browniesi s 2 sastojka: nutella i jaja
Priprema:
Tostiraj lješnjake: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Stavi ih na pleh i tostiraj dok ne pozlate oko pet minuta. Ohladi. U mikseru izmiješaj lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobiješ svojevrsnu pastu. Dodaj ulje kokosa i miksaj dok ne postane glatko. Dodaj lagano ohlađenu čokoladu i miksaj dok se ne poveže. Stavi u staklenke i čuvaj na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.