Ražnjići s prokulicama u umaku od senfa i meda

shutterstock Prokulice s roštilja u umaku od meda i senfa
Ako imate u planu uskoro pripremiti ručak s roštilja, uz meso poslužite i izvrsne ražnjiće s prokulicama.
Vidi originalni članak

Zbog marinade od balzamičnog octa, meda i senfa prokulice će biti savršeno hrskave i karamelizirane izvana, dok će iznutra ostati mekane. Pripremite ih neposredno prije posluživanja kako biste mogli uživati u različitim teksturama ovog priloga.

Sastojci:

  • 450 g prokulica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje, ocat, med i senf u posudi, a potom ubacite prepolovljene prokulice. Dobro promiješajte.
  2. Nabodite polovice prokulica na štapiće za ražnjiće. Grilajte prokulice otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne omekšaju i ne poprime lijepu smeđu boju.
  3. Po želji prokulice nadopunite i drugim povrćem te ih na tanjuru, prije posluživanja, pospite parmezanom.

U slast!

brzo gotovo Kako očistiti roštilj pomoću samo dva sastojka?

Posjeti missZDRAVA.hr