Ražnjići s prokulicama u umaku od senfa i meda
Prokulice s roštilja u umaku od meda i senfa
Ako imate u planu uskoro pripremiti ručak s roštilja, uz meso poslužite i izvrsne ražnjiće s prokulicama.
Zbog marinade od balzamičnog octa, meda i senfa prokulice će biti savršeno hrskave i karamelizirane izvana, dok će iznutra ostati mekane. Pripremite ih neposredno prije posluživanja kako biste mogli uživati u različitim teksturama ovog priloga.
Sastojci:
- 450 g prokulica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 50 ml balzamičnog octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica senfa
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte ulje, ocat, med i senf u posudi, a potom ubacite prepolovljene prokulice. Dobro promiješajte.
- Nabodite polovice prokulica na štapiće za ražnjiće. Grilajte prokulice otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne omekšaju i ne poprime lijepu smeđu boju.
- Po želji prokulice nadopunite i drugim povrćem te ih na tanjuru, prije posluživanja, pospite parmezanom.
U slast!