Proso s tofuom i povrćem

Jana Šuleski Rončević iz Rijeke poslala nam je recept za proso s tofuom i povrćem kojeg je stručni žiri zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!

Sastojci: (za 1 osobu)

  • 50 g prosa
  • 125 g tofua
  • snop lišća rotkvice
  • nekoliko mrkvi
  • svježe klice munga
  • 50 g sezama
  • tamno sezamovo ulje
  • suhi češnjak
  • shoyu
  • peršin
  • sol

Priprema:

  1. Proso oprati i skuhati u slanoj vodi.
  2. Zelenje usitniti, mrkvicu naribati na tanke kolutove pa kuhati stil-nishime (kratko u vrlo malo vode), dodati klice i sve kuhati jos par minuta. Začiniti 1 žlicom tamnog sezamovog ulja, suhim češnjakom i peršinom.
  3. Sezam kratko popržiti na suhoj tavi s par zrna soli.
  4. Tofu mariniran 1 žlicom Shoyu umaka.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Jana na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

Posjeti missZDRAVA.hr