Proljetna fantazija: rižoto s mladim lukom

Thinkstock
Mladi luk koristim u svježim salatama ili eventualno nekom proljetnom varivu, ali nekako ga ne doživljavam kao namirnicu za kuhanje. No to je potpuno nepošteno prema njemu.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 kom mladog luka
  • Vezica šparoga
  • Korica jednog limuna 200 g arborio riže
  • 500-700 ml temeljca (može i od kocke)
  • Voda po potrebi
  • 60 g ribanog sira Grana Padano ili drugog tvrdog sira
  • Sol, papar

Salata od tune, slanutka i jaja

Priprema

  1. Mladi luk očisti i nareži na kolutove (ja koristim i početak lišća), a šparoge prelomi gdje prirodno pucaju i gornji dio nareži na komade dugačke 3-4 cm.
  2. Na maslacu i maslinovom ulju poprži luk dok malo ne omekša, zatim dodaj šparoge i pirjaj oko 5 minuta.
  3. Dodaj koricu limuna i rižu pa posoli i popapri. Pirjaj 2-3 minute pa podlij s trećinom temeljca.
  4. Kuhaj uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca (ili vode) po potrebi sve dok riža ne omekša. Skini s vatre i umiješaj ribani sir te posluži.

Recept je preuzet s portala Gastro.hr.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr