Probaj joj odoljeti: Čokoladna torta s kremom od kestena

Guliver/Shutterstock
Biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati.
Vidi originalni članak

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • prašak za pecivo

Okusi jeseni Cheesecake s kesten pireom i čokoladom, neodoljiva kombinacija

Krema

  • 250 g kesten pire
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 1 kom šlag fix
  • 20 g čokolada za kuhanje
  • 1 kom vanilin šećer
  • tamni rum
  • Karamelizirani kesteni
  • 10 kom kesten
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • voda
  • vrhnje za šlag

Zagrij se uz ukusne čokoladne raviole punjene kupinama i kestenima Čokoladni ravioli s kestenima i kupinama

Glazura

  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 100 g čokolada za kuhanje

pomažu kod bubrežnih i probavnih tegoba Pečeni kesten sadrži više vitamina, a kuhani veću količinu mineralnih sastojaka

Priprema

  • Biskvit: dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup peci na 180° oko 10 min izvadi i ohladi
  • Krema: pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire na kraju dodaj izribanu čokoladu
  • Karamelizirani kesteni: otopi šećer s vodom kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće) ostavi da se hladi
  • Slaganje: biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati
Posjeti missZDRAVA.hr