Za mirisni Božić: Prhki keksići od đumbira i cimeta

Guliver/Shutterstock
Izmiješaj maslac sa šećerom u glatku smjesu, dodaj melasu ili slad u smjesu skupa s jajetom te miješaj dok se svi sastojci ne stope zajedno.
Vidi originalni članak
  • U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, sol, đumbir, klinčić i cimet.
  • Pomiješaj dvije smjese i umijesi u glatko tijesto.
  • Pusti da se ohladi u hladnjaku sat vremena.
  • Deset minuta prije pečenja zagrij pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih.
  • Od smjese oblikuj male kuglice i uvaljaj ih u smeđi šećer.
  • Složi ih na papir za pečenje dovoljno daleko jednu od druge.
  • Peci 10 minuta dok ne postanu smeđi i hrskavi.

Zobene keksiće Mirjane Plećaš odabrali smo kao novi recept tjedna Zobeni keksići s narančom

Sastojci:

  • 300 g maslaca
  • 225 g smeđeg šećera iz organskog uzgoja
  • 75 g crne melase ili ječmenog slada
  • jaje
  • 400 grama brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • žličica mljevenog đumbira
  • žličica mljevenog klinčića
  • žličica mljevenog cimeta
Posjeti missZDRAVA.hr