Za mirisni Božić: Prhki keksići od đumbira i cimeta
Izmiješaj maslac sa šećerom u glatku smjesu, dodaj melasu ili slad u smjesu skupa s jajetom te miješaj dok se svi sastojci ne stope zajedno.
- U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, sol, đumbir, klinčić i cimet.
- Pomiješaj dvije smjese i umijesi u glatko tijesto.
- Pusti da se ohladi u hladnjaku sat vremena.
- Deset minuta prije pečenja zagrij pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih.
- Od smjese oblikuj male kuglice i uvaljaj ih u smeđi šećer.
- Složi ih na papir za pečenje dovoljno daleko jednu od druge.
- Peci 10 minuta dok ne postanu smeđi i hrskavi.
Sastojci:
- 300 g maslaca
- 225 g smeđeg šećera iz organskog uzgoja
- 75 g crne melase ili ječmenog slada
- jaje
- 400 grama brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- žličica mljevenog đumbira
- žličica mljevenog klinčića
- žličica mljevenog cimeta