Prefini paleo kruščići od bundeve i naranče
Taj osjećaj stvara jednu čaroliju zahvaljujući okusu i mirisu. I tako se rodila ideja da napravimo jednu neodoljivu poslasticu. Iskoristi i ti plodove jeseni te si priušti užitak bez grijeha. 100 zdravih recepata bez glutena, saznaj više.
Sastojci:
- 240 gr pirea od skuhane bundeve
- 40 ml svježeg soka naranče, 2 žlice neprskane narančine korice
- 1/2 žličice sode bikarbone pomiješane sa malo soka od limuna
- 40 ml rastopljenog kakao maslaca
- 140 gr mljevenih badema
- 55 gr kokosovog brašna
- 6 velikih žlica tapioke
- 5-6 žlica meda
U zdjeli pomiješaj pire od bundeve sa sokom do naranče, ribanom koricom, medom i rastopljenim kakao maslacom. Bademe samelji do smjese brašna, dodaj tapioku i kokosovo brašno te sodu. Na kraju dodaj sve mokre sastojke i pomiješaj. Smjesu ostavi 20 minuta da miruje. Nakon toga zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupe premaži sa kokosovim uljem. Nanesi smjesu i pecite oko 45 minuta. Izvadi i ostavi sat vremena da se ohladi.
Helenu potraži na Facebook stranici kao i na njenom blogu ''Zdravo i slasno''.
Dobar tek!
Prednosti i nedostaci paleo prehrane.