Popečci od hokaido bundeve

Iako je najpoznatiji način pripreme bundeve u pećnici, ona se može pripremiti na mnoge druge načine. Jedan od njih je na tavi u obliku jednostavnih, popečaka od hokaido bundeve, Ekozona brašna tipa 850, malo sezama i umaka od soje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 manje hokaido bundeve
  • 6 jušnih žlica Ekozona brašna tip 850
  • 2 jušne žlice Ekozona rižinog brašna
  • 1/2 šalice EKZ rižinog napitka
  • 1 čajna žlica morske soli
  • ulje za prženje
  • Ekozona tamari/umak od soje

Priprema:

Oguli bundevu, a kore možeš iskoristiti za pravljenje temeljca za juhu. Naribaj bundevu na krupno. Dodaj rižino mlijeko. Umiješaj sol i oba brašna. Zagrij ulje i stavi manje popečke (veličine od 3 do 4 centimetra) i prži da porumene. Prije prženja možeš ih uvaljati u Ekozona sezam. Izvadi na salvetu da se ocijede i pospi s nekoliko kapi Ekozona tamarija. Od ove smjese dobit ćeš 25 popečaka.

Još vegetarijanskih recepata potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr