Popečci od tikvica i slanutka iz pećnice

Unsplash
Ovi popečci puni su vlakana, a imaju i proteina iz slanutka i još, ako ih pečete u pećnici kalorijska vrijednost im se rapidno snižava. Poželjni su kao prilog, međuobrok, snack.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • konzerva slanutka (400 g)
  • tikvica srednje veličine
  • 60 g pirovog bijelog brašna
  • manji luk
  • 2 češnja češnjaka (može i bez njega, ako ne volite)
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • jaje
  • 40 g ribanog sira
  • čajna žlica soli
  • svježi peršin
  • svježi bosiljak
  • 1/4 čajne žlice papra
  • 1/4 čajne žlice dimljene paprike

Osnovna formula za popečke Kako napraviti fantastične popečke od bilo kojeg povrća?

 

Priprema

  • Ogulite i naribajte tikvice te ocijedite višak tekućine.
  • U blenderu grubo usitnite slanutak, nemojte ga pretvoriti u paštetu.
  • Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama.
  • Na kraju dodajte začine i začinsko bilje. 
  • Rukama oblikujte popečke.
  • Ako su previše rahli i mrve se, dodajte žlicu ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak.
  • Kuglice lagano pritisnite kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljajte ih u krušne mrvice.
  • Pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane ili ih pecite u pećnici na 200 stupnjeva C dvadesetak minuta.
  • Poslužite s umakom po želji.

ljetni zalogaji Hrskava zucchinella od tikvica i luka gotova u trenu

Posjeti missZDRAVA.hr