Popečci od kvinoje, mrkve i grčkog jogurta iz pećnice

Sara Kostović
Kvinoju sam do prije godinu dana koristila isključivo kao dodatak salatama, ali prvi put kad sam probala ove popečke ostala sam oduševljena.
Vidi originalni članak

Kvinoja ne sadrži gluten što je čini pogodnom i za oboljele od celijakije. Možeš je lako prilagoditi svom ukusu jer se može kombinirati s bezbroj okusa. Probaj, peci i javi dojmove.

Saru možeš pratiti na njezinu blogu HEALTHY CORNER BY S

Sastojci

  • 250 g kvinoje
  • 500 g vode
  • 3 manje mrkve
  • 3 žličice parmezana
  • prstohvat soli
  • na vrh žličice papra
  • žličica kurkume
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 grčki jogurt
  • zobene pahuljice i mljeveni lan za valjanje

https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/zdravi-hranjivi-proteinski-puding-sa-sirom-i-avokadom-19512

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 180°C.
  • Isperi kvinoju pod mlazom hladne vode te je skuhaj u vodi u omjeru 1:2. Kada je kvinoja kuhana ostavi sa strane da se ohladi.
  • Mrkve operi, ocijedi i izribaj te pomiješaj sa začinima i parmezanom.
  • Dodaj kašu od kvinoje i ulje te sve dobro promiješaj.
  • Dodaj jogurt te opet sve dobro promiješaj.
  • Žlicom uzmi malo smjese, uvaljaj u zobene pahuljice i mljeveni lan te oblikuj rukama popečak. Tako ponavljaj dok ne potrošiš cijelu smjesu. Veličinu popečaka prilagodi svom ukusu.
  • Slaži ih na papir za pečenje kojim si obložila pleh i premaži maslinovim uljem prije pečenja.
  • Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C cca 15-20 min.

Uživaj!

Još zdravih i primamljivih recepata potraži na HEALTHY CORNER BY S

Posjeti missZDRAVA.hr