Popečci od krumpira i mladog luka sa zelenim umakom

Laura Roman
Brzo gotovi, a odlično se slažu s "majonezom" od avokada. U popečke možete dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možete staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunili okus. Recept je osmislila kolumnistica missGASTRA Laura Roman.
Vidi originalni članak

Ova količina dovoljna je za 6 popečaka srednje veličine.

Sastojci

  • 2 krumpira srednje veličine
  • 1 mladi luk
  • 1 jaje
  • 2 žlice krumpirovog škroba
  • 2 žlice bezglutenskog brašna
  • 1 avokado
  • ½ - 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • sol, papar

Osnovna formula za popečke Kako napraviti fantastične popečke od bilo kojeg povrća?

Postupak

  • Krumpir ogulite, operite i ugrubo naribajte. U posudu s krumpirom dodajte hladne vode te ga malo isperite. Ocijedite ga među rukama i stavite u čistu posudu.
  • Mladi luk nasjeckajte te dodajte u posudu s krumpirom. Dodajte 1 jaje, sol, te brašna. Sve dobro promiješajte. Trebali biste imati smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikujte 6 popečaka podjednake veličine.
  • U tavi zagrijte malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, te stavite peći popečke. Kada ih stavite u tavu lagano ih stisnite kako bi imali ravniji oblik. Pecite na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadite ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.
  • U međuvremenu, u zdjelicu dodajte avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječite ga. Dodajte maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro izmiješajte.
  • Popečke servirajte odmah, dok su još mlaki. Dobar tek!

 

Posjeti missZDRAVA.hr