Popečci od brokule, prženi ili iz pećnice
Hrskavi, zlatnosmeđi popečci od brokule, ukusna su vegetarijanska večera ili ručak, a vole ih i djeca! Spremni su za manje od 30 minuta.
Savršeno pristaju uz hladno kiselo vrhnje ili jogurt. Za njihovu izradu potrebno vam je samo pet jednostavnih sastojaka, a priprema je također veoma brza. Ove popečke možete pržiti ili peći. Obje su opcije izvrsne.
Sastojci (za četiri porcije):
- 500 g cvjetova brokule
- 2 veća jaja
- 50 g parmezana ili naribanog sira
- 4 žlice brašna
- 1 češanj češnjaka (mljeveni)
- sol
- papar
- biljno ulje za prženje
Priprema:
- U loncu srednje veličine zakuhajte vodu i posolite. Dodajte cvjetove brokule i kuhajte ih dok ne omekšaju, oko pet minuta. Brokulu dobro ocijedite i prebacite na dasku za rezanje. Velikim, oštrim nožem izrežite je na vrlo male komadiće.
- U zdjeli srednje veličine pomiješajte nasjeckanu brokulu, jaja, parmezan, brašno i češnjak. Začinite solju i paprom po ukusu. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Stavite tavu na umjerenu vatru dok se ne zagrije te dodaj ulje. U tavu stavljajte hrpice smjese od brokule (od dvije do tri žlice), lagano ih izravnavajući i međusobno ih razdvajajući oko jedan centimetar.
- Pržite popečke otprilike tri minute, preokrenite ih i pržite još minutu ili dvije - dok ne postanu zlatno smeđe boje.
- Poslužite ih tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem.