Pohani patlidžani s posnim sirom
Evelina Klajn postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pohane patlidžane s posnim sirom i hrenom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
Muškatni oraščić za bolju aromu
Evelinin najdraži začin za jesensko jelo je muškatni oraščić jer daje posebnu i toplu aromu jesenskim jelima.
Sastojci:
Za patlidžane:
- 2 patlidžana
- 4 jaja
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- 5 žlica integralnog brašna
- 1 mala žlica Vegete
- sol, papar
- ulje
Za namaz:
- 4 velike žlice posnog sira
- 2 male žlice umaka od hrena (hren pomiješan s kiselim vrhnjem)
- 1 žlica bučinog ulja
- sol
- muškatni oraščić
Priprema:
- Patlidžane operemo, narežemo, posolimo sa svake strane i ostavimo da odstoje dok ne puste svoj sok (cca.1 sat).
- Napravimo smjesu za pohanje: jaja vilicom razmutimo, dodajemo češnjak koji smo usitnili, Vegetu, papar, vrhnje za kuhanje i brašno. Sve umutimo u smjesu.
- Kad nam se tava i ulje dobro zagriju stavljamo komad po komad patlidžana najprije u smjesu za pohanje, zatim ih stavljamo u tavicu. Okrenemo nakon što jedna strana dobije zlatno-smeđu boju.
- Zatim napravimo namaz: u posudicu stavimo posni sir, umak od hrena, bučino ulje, sol i muškatni oraščić dobro izradimo vilicom.
- Slažemo red patlidžana i red namaza te zatim poslužimo. Dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Iako pohanje nije najzdravija kulinarska navika, odabrali smo Evelinin recept jer se ipak poha patlidžan koji je lagan i niskokaloričan. U kombinaciji sa sirnim premazom i ovako poslagan izgleda kao zgodna alternativa američkim palačinkama. Pohvala Evelini što se potrudila snimiti lijepu fotografiju.