Plavo i purpurno voće odlično u borbi protiv masnih naslaga

Thinkstock
Voće i povrće u plavoj i purpurnoj boji zastupljeno je u prehrani većine nas samo u količini od tri posto. Međutim, znanstvenici poručuju kako postoje dobri razlozi da povećaš ovu dozu.
Vidi originalni članak

Američki istraživači utvrdili su da osobe, koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća plave boje imaju manji BMI (indeks tjelesne mase) i smanjen udio C-reaktivnog proteina, a unose puno više biljnih vlakana i kalija od ljudi koji ne jedu ni plave ni purpurne plodove.

Ovo voće, osim što je dobro za probavni sustav, štiti od bolesti srca, a također je odlično oružje za borbu protiv masnih naslaga.

Uz ovaj alat izračunaj svoj indeks tjelesne mase!

 

Posjeti missZDRAVA.hr