Pizza od pirovog brašna s kukuruzom i tunom

shutterstock
Pirovo brašno bogato je vlaknima, a prisutnost ugljikohidrata, željeza i kalcija čini ga pogodnim za sportaše te osobe oboljele od osteoporoze.
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 šalice mineralne vode
  • malo soli

Sastojci za umak:

  • 1 rajčica
  • 1 ljuta papričica (ako voliš ljuto)

proteinska dijeta Tri proteinske pizze koje možete jesti i ako ste na dijeti

Sastojci za nadjev:

  • Mozzarella
  • origano
  • luk narezan na kolutove
  • kukuruz iz manje konzerve
  • komadi tune iz konzerve

lchf pizza LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni

Priprema:

  • Zamijesi tijesto od brašna, praška za pecivo, malo soli i mineralne vode.
  • Dodaj još mineralne vode po potrebi.
  • Tijesto razvaljaj u lim za pečenje.
  • Rajčicu (i ljutu papričicu) nareži i stavi u posudu te miješaj dok ne dobiješ umak.
  • Makni s vatre.
  • Umak od rajčice žlicom rasporedi po tijestu i pospi origanom.
  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Mozzarellu nareži na komadiće te je stavi na pizzu, a zatim i ostale sastojke. 
  • Pospi origanom.
  • Stavi peći u zagrijanu pećnicu od 20 do 30 minuta ili kada vidiš da je tijesto ispečeno.
 
Posjeti missZDRAVA.hr