Pita s jogurtom, limunom i jagodama

Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možeš pripremiti čokoladni preljev. Stavi maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavaj na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlij vrući preljev po još mlakom biskvitu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 230 g brašna
  • šalica šećera
  • 2 dl jogurta
  • dl ulja
  • 3 jaja
  • vanilin šećer s aromom burbona
  • ulja
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • limunova korica
  • 350 g jagoda

 Priprema:

Pjenasto izmiješaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješaj i na kraju kuhačom lagano umiješaj tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrij pećnicu na 200° C. Premaži okrugli kalup za torte maslacem i pospi brašnom. Izlij smjesu i po njoj posloži ravnomjerno polovice jagoda. Peci pitu oko 25 minuta. 

Izvadi je iz pećnice i ostavi u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadi je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje. Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možeš pripremiti čokoladni preljev. Stavi maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavaj na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlij vrući preljev po još mlakom biskvitu.

Pročitaj recept za pitu od jagoda s grčkim jogurtom.

Posjeti missZDRAVA.hr