Pikantni namaz od tofua i tempeha

Ana Janjatović Zorica donosi ti recept za ukusan namaz od tofua i tempeha. U ovom blagdanskom predjelu tofu skladno povezuje pikantni okus tempeha, umeboshi šljiva i kikiriki-maslaca, a klice i ribana mrkva dodatno su osvježenje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g tempeha
  • 2 žlice shoju sojinog umaka
  • 1 komad kombu alge dužine oko 7 cm
  • 150 g svježeg tofua
  • 1-2 umeboshi šljive
  • 1 crveni luk, naribani
  • ½ šalice mrkve, naribane
  • 1 žlica kikiriki maslaca
  • ½ šalice alfa alfa klica
  • 1 kruh
  • 1 svježa zelena salata, narezana na rezance
  • 1 rotkvica, narezana na okrugle ploškice pokapana s malo umeboshi octa

Priprema:

  1. Tempeh skuhaj u malo vode (toliko da ga pokrije) u koju si dodala shoyu sojin umak i kombu algu. Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 40 minuta.
  2. Tofu kratko prokuhaj u malo vode (toliko da ga pokrije).
  3. Ohlađeni tempeh i tofu izmrvi, dodaj ostale sastojke te promiješaj u suribachiju.
  4. Namaži na kruh i ukrasi salatom i rotkvicom.

Recept preuzet iz knjige 'Tofu' Ane Janjatović Zorica u izdanju Planetopije.

Najava radionice

Subotu ujutro rezerviraj za kulinarsku 'špicu' i nauči ono što već dugo želiš znati. U subotu 14.12. od 10 do 14 sati na Makronovinoj radionici 'Mirisi i okusi blagdana' pripremi se za najbolje vege blagdane ikad!

Pripremat će se:

  • Kanapei sa svježim šitake gljivama
  • Elegantna juha od povrća
  • Rolada od prosa s indijskim oraščićima, crnim sezamom i maslinama
  • Pikantni umak s bundevom i hrenom

Sve što pred tobom demonstrira Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica imat ćeš prilike degustirati i uživati u okusima. Na Makronovinim radionicama koriste se isključivo ekološke namirnice.

Informacije i prijave: info@makronova.com i 01/48 47 119

Posjeti missZDRAVA.hr