Pet zdravih namirnica koje ne bi smjela učestalo jesti

Shutterstock
Znamo da je ponekad teško hraniti se zdravo i jelovnik ti se ograničava na malo toga što je dozvoljeno, (a to svakako ne uljučuje tvoju najdaržu hranu), no ne bi se previše smjela upuštati ni s ovim namirnicama, kažu iz časopisa Women's Health.
Vidi originalni članak

1. Dimljeni losos

Iako se čini kao da s njim ništa ne može poći po zlu, kada je dimljen, losos generira policikličke aromatske ugljikovodike koji, nakon dužeg konzumiranja mogu biti kancerogeni

Voće koje sadrži više ostataka pesticida od jagoda su jabuke 5 namirnica koje je najbolje izbjegavati

2. Tuna

iako postoji tisuću razloga zašto jesti tunu, pretjeranom konzumacijom može doći do povišenja koncentracije žive u organizmu. 

3. Kokosovo ulje

Ovaj omiljeni superfood je pun kalorija  (121 kalorije po žlici) pa pripazi da ga previše na jedeš. 

4. Gotove juhe

Bilo što iz konzerve može biti puno natrija, a dnevno ti treba tek 800 mg pa pripazi na sastav na limenci prije nego išta kupiš. 

5. Grilano meso

Bila junetina, svinjetina, riba ili perad, meso pečeno na visokim temperaturama, poput prženja ili grilanja, može sadržavati neka kancerogena svojstva. 

Kurkuma je niskokaloričan dodatak prehrani Najzdravije namirnice svijeta: kurkuma i sve njene zdravstvene prednosti

Posjeti missZDRAVA.hr