Pečeni krumpiri s češnjakom, hrskav izvana, mekan iznutra

Getty Images
Mary Berry baš zna uživati u životu, a uz njene recepte od čistog hedonizma dijeli te 40-ak minuta.
Vidi originalni članak

Pripremi jednostavan krumpir s češnjakom i maslacem – savršeno mekan iznutra, a hrskav izvana. Marry ga obično poslužuje uz janjetinu, no dobro će se sljubiti s različitim vrstama mesa. Dodaj malo sezonskog povrća pripremljenog na maslacu, napravi miješanu salatu i uživaj!

Sastojci

  • 1,2 kg krumpira
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 2-3 režnja češnjaka
  • Sol

Gi ovisi o načinu pripreme Krumpir: Kako ga jesti bez straha od debljanja?

Priprema

  • Krumpir operi, oguli i nareži na kockice veličine 2 do 3 centimetra.
  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i drži lim unutra kako bi se zgrijao.
  • Krumpire prebaci u veću posudu, prelij vodom, posoli i stavi na vatru.
  • Nakon što voda proključa kuhaj još tri minute, a potom procijedi. Vrati ih u posudu u kojoj si ih kuhala, poklopi, protresi i ostavi nekoliko minuta.
  • Potom prelij uljem, rasporedi po zagrijanom limu i peci 20-ak minuta.
  • Dodaj maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješaj i vrati u pećnicu na još 10-ak minuta.
  • Znat ćeš da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi.

Uživaj!

prilog ili samostalni ručak Pikantna brokula s krumpirom, gotovo za pola sata

 

Posjeti missZDRAVA.hr