Pečeni krumpiri s češnjakom, hrskav izvana, mekan iznutra
Mary Berry baš zna uživati u životu, a uz njene recepte od čistog hedonizma dijeli te 40-ak minuta.
Pripremi jednostavan krumpir s češnjakom i maslacem – savršeno mekan iznutra, a hrskav izvana. Marry ga obično poslužuje uz janjetinu, no dobro će se sljubiti s različitim vrstama mesa. Dodaj malo sezonskog povrća pripremljenog na maslacu, napravi miješanu salatu i uživaj!
Sastojci
- 1,2 kg krumpira
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 50 g maslaca
- 2-3 režnja češnjaka
- Sol
Priprema
- Krumpir operi, oguli i nareži na kockice veličine 2 do 3 centimetra.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i drži lim unutra kako bi se zgrijao.
- Krumpire prebaci u veću posudu, prelij vodom, posoli i stavi na vatru.
- Nakon što voda proključa kuhaj još tri minute, a potom procijedi. Vrati ih u posudu u kojoj si ih kuhala, poklopi, protresi i ostavi nekoliko minuta.
- Potom prelij uljem, rasporedi po zagrijanom limu i peci 20-ak minuta.
- Dodaj maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješaj i vrati u pećnicu na još 10-ak minuta.
- Znat ćeš da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi.
Uživaj!