Pečeni Hasselback ili harmonika krumpir možda je tvoj novi omiljeni prilog

Guliver/Shutterstock
Hrskavi rubovi s mekom sredinom sigurno će te oduševiti, a možeš ih napraviti već danas. Najbolje od svega jest činjenica da ti za njihovu pripremu ne treba ništa duže nego kao i za pripremu prosječnog krumpira u foliji.
Vidi originalni članak

Hasselback krumpir možda je najimpresivniji način za pripremu krumpira, bilo za prilog ili lagani zalogaj. Za njegovu pripremu nije bitna sorta krumpira, uzmi oni koju imaš kod kuće. 

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 4 žlice rastopljenog maslaca, maslinovog ulja ili kokosove masti
  • nasjeckani vlasac
  • sol, papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oštrim nožem napravi poprečne posjekotine u svakom krumpiru, udaljene otprilike 0,3 centimetra, ali nemoj ga presjeći do kraja. Premaži ih s dvije žlice rastopljenog maslaca, kokosove masti ili ulja. Posipaj solju i paprom po želji.
  3. Prebaci krumpir na lim za pečenje. Stavi ga u pećnicu i peci otprilike 60 minuta. Nakon 30 minuta otvori pećnicu i na krumpir stavi ostatak, 2 žlice maslaca, kokosove masti ili ulja.
  4. Nastavi peći dok krumpir ne postane zlatan i naizgled hrskav. 
  5. Jednom gotov, krumpir pospi vlascem. 
  6. Po želji, pred kraj pečenja, zadnjih 5 minuta, krumpir možeš izvaditi van i premazati ga ili posipati sirom kako bi dobio i kremastu notu. Poslužiti ga možeš i uz kiselo vrhnje ili drugi umak po želji.

Dobar tek!

Za manje od pola sata Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata Po receptu Marry Berry Pečeni krumpiri s češnjakom, hrskav izvana, mekan iznutra

Posjeti missZDRAVA.hr