Isprobaj neobičnu kombinaciju piletine i grožđa

Guliver/Shutterstock
Možda nikada nisi mislila da ćeš spojiti grožđe s piletinom, ali nakon što isprobaš recept s portala Food52 zaljubit ćeš se u ovaj naizgled nespojivi spoj.
Vidi originalni članak

Umjesto tipičnih kombinacija s narančom, limunom i poznatim marinadama, upustite se u nešto novo s grožđem i umakom od vermuta.

Ideja za nedjeljni ručak: piletina s narančom i đumbirom Začini jesen: Mirisna piletina s narančom i đumbirom

Kombinacija nekoliko vrsta začina otkriva novu dimenziju piletine Začinjena piletina sa slanutkom

Sastojci za dvije osobe:

  • pola kilograma crvenog grožđa bez koštica
  • 2 pileća batka
  • češnjak
  • svježi ružmarin
  • maslinovo ulje
  • žlica vinskog octa
  • sol, papar

Za umak: luk, vermut, povrtna kocka ili pileći temeljac, maslac, sol, peršin i nekoliko kapi limuna

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. Operi i osuši grožđe. Prelij grožđe s maslinovim uljem i solju.

2. Dodaj pileće batke dodajući začine, pecite oko pola sata i po potrebi okreni.

3. U posebnoj tavi pripremi umak od gore navedenih sastojaka i stavite piletinu iz pećnice u umak i uživaj samo ili s prilogom po želji.

Libanonska seljačka salata s piletinom i krastavcima

Posjeti missZDRAVA.hr